Miroslav Šatan: Moje vysvedčenia deťom rád ukážem

Bývalý hokejista Miroslav Šatan je otcom tretiaka Mirka a budúcej školáčky Viktórie. Synovi pomáha dobiehať učivo zo školy v Amerike.

07.09.2014 06:00
debata (4)

„Kto by si na školu nespomínal rád? Mojím najobľúbenejším predmetom bola, samozrejme, telesná výchova, k obľúbeným patril zemepis a angličtina. Neobľúbené som ani nemal, no priznám sa, že chémia ma až tak nezaujímala. Dobre si pamätám na všetkých mojich učiteľov na základnej i strednej škole. Mal som obľúbených, aj neobľúbených – asi ako každý. Keď moje deti nájdu moje vysvedčenia, môžu byť pre ne motivujúce. Vôbec sa za ne nemusím hanbiť, rád im ich ukážem.

Miroslav Šatan. Foto: SITA
Miroslav Šatan Miroslav Šatan.

K rodičovským povinnostiam patrí aj dohľad nad známkami, výsledkami či plnením povinností ich potomkov v škole. Minulý rok sme s Mirkom učili – manželka i ja – lebo počas školského roka navštevoval školu v USA i na Slovensku v Pezinku. Keď chodil do slovenskej, tak sme dobiehali veci, ktoré mal v americkej učebnej osnove. Najviac sme preberali matematiku. Zatiaľ učivo zvládame (smiech). Syna najviac baví hokej, uvidím, ako dlho mu to vydrží. Dcéra chodila chvíľu na tanec, chvíľu na krasokorčuľovanie. Má len päť rokov, ešte sa bude v jej záujmoch zrejme veľa meniť."

4 debata chyba
Viac na túto tému: #škola #rodič #Miroslav Šatan