Naplánujte si, čo budete robiť s deťmi v auguste

Planetárium, zoologická záhrada, výstava, divadlo, návšteva zámku? To všetko znie zaujímavo. Prečítajte si zopár tipov na august, ktoré sa vám môžu zísť, ak si plánujte aktivity a program pre svoje deti.

31.07.2019 21:00
deti, voľný čas, radosť, prázdniny Foto:
Ilustračné foto.
debata

Školáci už majú prvú polovicu prázdnin pomaličky za sebou. Počas posledných týždňov si mnohí stihli nielen oddýchnuť, ale aj navštíviť zaujímavé miesta na Slovensku a zahraničí, vyblázniť sa pri mori alebo sa venovať turistike a iným aktivitám na čerstvom vzduchu. Prázdniny sa však ešte nekončia, a tak môžu deti a starší študenti využiť horúce letné dni zmysluplne.

O mesiac sa začína nový školský rok, preto si môžu školáci vyplniť nasledujúce týždne rôznymi aktivitami. Aby mali na čo s radosťou spomínať v septembri, prinášame zopár tipov na augustové akcie, ktoré môžu využiť rodičia so svojimi ratolesťami. Mnohé z nich ich obohatia, zabavia sa pri tom a odnesú si domov veľa zážitkov a aj nejaké tie vedomosti.

Bojnice: Detské prehliadky

Bojnický zámok pozná snáď každé dieťa. Tento rok si pripravil detské prehliadky Čarovný príbeh pána Bartolomeja (vhodné skôr pre mladšie deti – škôlkarov) a Hra na minulosť (vhodné skôr pre žiakov základných škôl), pričom prvá prehliadka predstavuje prechádzku expozíciou múzea v spoločnosti bábky a tá svojim detským návštevníkom predstavuje život na zámku v minulosti – porovnávanie obdobia renesancie a súčasnosti. Druhá prehliadka je zameraná na odhaľovanie minulosti a spoznávanie bývalých majiteľov zámku.

Viac o prehliadkach sa dočítate TU.

Spoznajte stredovek

O stredoveku sa môžu deti dozvedieť aj prostredníctvom podujatia Deň v stredoveku, ktoré sa bude 4. augusta na Hlavnom nádvorí Oravského hradu.

Nádvorie hradu tak ožije stredovekou atmosférou plnou hudby, tanca, bojového umenia, ale aj zabudnutých príbehov. Svoje umenie predvedú šikovní remeselníci a pre návštevníkov bude pripravený bohatý program a okrem toho sa bude počas celého dňa konať na nádvorí aj tradičný remeselný jarmok.

Viac o akcii sa dočítate TU.

Jánošíkové dni v Terchovej

Medzinárodný folklórny festival Jánošíkové dni v Terchovej prinášajú pre mládež mnoho atrakcií, pričom sa festival začína dnes 31. júla a trvá až do 4. augusta. Tento festival má už dvadsaťosem rokov medzinárodný charakter, pričom za ten čas sa na ňom predstavilo niekoľko tisíc účinkujúcich z vyše 30 krajín sveta.

Viac o akcii sa dočítate TU.

Deti môžu spoznať Trnavu

Trnavu môžu deti spoznávať celý august. „Od pondelka do piatku počas celého júla a augusta môžu záujemcovia využiť príležitosť zúčastniť sa prehliadky mesta, objaviť jeho poklady a históriu a vychutnať si jeho jedinečnú atmosféru,“ informuje stránka trnava.sk. Prehliadky s profesionálnym sprievodcom sa začínajú vždy o 10.00 hod. na Trojičnom námestí pred Turistickým informačným centrom – Región Trnava a trvajú 60 až 90 minút.

Viac o akcii sa dočítate TU.

Spišský hrad a detské nedele

Spišský hrad si počas leta pripravil aj niekoľko akcií pre deti. Každú nedeľu v popoludňajších hodinách sa tak môžu tešiť na zaujímavý program – balónová šou, divadlo a atrakcie.

Viac o akcii sa dočítate TU.

Doba ľadová

Deti sa potešia aj výstave, najmä ak uvidia realistické modely vyhynutých zvierat z doby ľadovej. Výstava s názvom Giganti doby ľadovej v Liptovskom Mikuláši ponúka atmosféru obdobia pred desiatkami až stovkami tisíc rokov, keď sa na našej planéte periodicky striedali výrazné drsné, chladné, suché obdobia s teplými, vlhšími obdobiami. Návštevníci si môžu pozrieť 18 modelov vtedy žijúcich dominantných živočíchov skutočnej veľkosti z rôznych časti našej planéty.

Viac o akcii sa dočítate TU.

Hvezdáreň a planetárium

Ak počas predposlednej augustovej soboty budete premýšľať, kam si zájsť s deťmi za zábavou, skúste navštíviť Hvezdáreň a planetárium v Prešove, ponúka totiž astronomický rozprávkový program vhodný pre mladších školákov.

Pôvodný rozprávkový program pod umelou hviezdnou oblohou planetária je spracovaný v štýle klasickej rozprávky. Princ Peter požiada princeznú Drahoslavu o ruku. Musí však splniť jednu úlohu, a to správne odpovedať na otázku: Čo je na tomto svete najdrahšie? Na odpoveď má iba jeden pokus. Aby neriskoval a nezlyhal, vyberie sa do ríše hviezd a poradí sa s najmúdrejším kráľom vo vesmíre – veľkým Jupiterom. Ako sa dostane do ríše hviezd, aké zaujímavé a neočakávané situácie zažije, či sa dozvie, čo je na tomto svete najdrahšie a ako sa to skončí, určite zaujme nielen deti, ale aj ich rodičov.

Viac o akcii sa dočítate TU.

Noc v ZOO

Stanovačka v zoologickej záhrade? Prečo nie! Jedinečná príležitosť prežiť noc v košickej zoologickej záhrade. Nocľah je zabezpečený v dvojmiestnych drevených stanoch. V blízkosti stanového tábora je kryté ohnisko.

Viac o akcii sa dočítate TU.

Motošport a deti

Deň Motošportu bude venovaný deťom 24. augusta v Košiciach. Okrem predstavenia rally teamu L Racing, nebude chýbať autogramiáda, prehliadky rally vozidiel, súťaž a atrakcie pre deti a mamičky.

Viac o akcii sa dočítate TU.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rodičia a deti #leto 2019 #august 2019 #aktivity pre deti #program pre deti