Do súťaže o najlepší používateľský projekt sa môžu prihlásiť aj študenti

V poradí už 5. ročník stretnutia technických výpočtov a počítačových simulácii sa bude konať začiatkom školského roka. Podujatie je vhodné pre študentov, ale na svoje si prídu aj tí, ktorí sa chcú naučiť programovať Arduino alebo Raspberry pi. Neoľutujú ani návštevníci, ktorí uvažujú o založení startupu so zameraním na výskum a vývoj.

27.06.2018 22:57
pocitac, Foto:
Zaujímavá akcia Technical Computing Camp privíta nadšencov technických výpočtov a počítačových simulácií začiatkom septembra v Brne.
debata

Podujatie nielen pre študentov, ale aj pre ľudí z akademickej obce a technických pracovníkov z komerčného sektoru sa bude konať začiatkom septembra v Brne. V termíne 6. – 7. septembra 2018 sa tak môžu stretnúť všetci nadšenci inžinierskych nástrojov pod jednou strechou na Technical Computing Camp.

Toto podujatie je pre registrovaných účastníkov zdarma, potrebná je však registrácia. Pre záujemcov o bezplatný vstup sa registrujte TU.

Čo vás čaká a neminie?

Ako to už býva zvykom na podobných akciách majú mladí ľudia možnosť stretnúť nielen odborníkov v danej oblasti, ale nadviazať dôležité kontakty, vymeniť si svoje postrehy a možno naštartovať aj svoju kariéru vďaka novým výzvam.

V neformálnom prostredí majú účastníci možnosť zoznámiť sa s využitím inžinierskych nástrojov MATLAB, COMSOL a dSPACE. Čo svojim návštevníkom podujatie ponúka? Sú to informácie o spomínaných systémoch, široký priestor pre neformálne diskusie a výmenu názorov, stretnutia s rôznymi ľuďmi z najrôznejších odborov, interaktívne ukážky aplikácii, prednášky, demo ukážky od užívateľov.

Nesmie chýbať súťaž

Študenti a záujemcovia sa môžu okrem toho zapojiť do súťaže, ktorú si organizátori pripravili. Súčasťou akcie bude teda súťaž o najlepší používateľský projekt vypracovaný pomocou MATLABu alebo COMSOL Multiphysics. Zameranie projektu môže byť ľubovoľné, autorom môže byť jednotlivec alebo skupina a zároveň sa môžu študenti zúčastniť v súťaži i so svojou bakalárskou či diplomovou prácou. Hodnotiť súťažné ukážky budú ostatní účastníci podujatia.

„V rámci súťaže sa dajú získať zaujímavé ceny, čo je ale dôležitejšie, súťažiaci má možnosť predviesť svoj projekt pred množstvom ľudí, ktorí profesne MATLAB využívajú. Nie je vylúčené, že práve takýto projekt bude vstupenkou do nového zamestnania alebo nadviazanie spolupráce. Už v minulosti sa nám podarilo prepojiť takto študentov TUKE a Honeywell v Brne,“ vysvetľuje Martin Foltin, ktorý je country managerom spoločnosti Humusoft na Slovensku a venuje sa aj vývoju projektov na Arduine v spojení práve s MATLAB-om.

Prečo MATLAB? Začína sa o ňom hovoriť čoraz viac aj u nás. Programovanie v ňom využívajú svetové univerzity už dlhšie a rovnako na neho nedá dopustiť ani komerčný sektor. A tak si našiel svoju cestu na Slovensko, konkrétne na akademickej pôde. Využívajú ho napríklad študenti STU v Bratislave alebo Žilinskej univerzity v Žiline a čoskoro sa ho dočkajú aj študenti TUKE v Košiciach.

MATLAB má zrýchliť výskum a vývoj, na druhej strane môže študentom pomôcť pri zlepšovaní ich zručností.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #IT #študenti #technológie #Technical Computing Camp #Matlab