Študenti si môžu zmerať sily v programovaní, grafike a blogovaní

Medzi deťmi a staršími študentmi nájdeme veľa nadšencov moderných technológií. Čoraz viac mladých sa zaujíma o túto oblasť. A práve oni majú teraz šancu zapojiť sa do zaujímavého projektu – súťaže, a tak ukázať, čo sa v nich skrýva.

26.01.2019 23:00
deti, počítačové hry, tablet, chlapci, počítač Foto:
Žiaci a študenti základných a stredných škôl sa môžu prihlásiť do súťaže Junior Internet.
debata

Príležitosť dostanú mladí milovníci grafiky, programovania a blogovania. Pýtate sa ako? Do súťaže sa môže zapojiť každý mladý tvorca webu, grafiky, programátor aplikácií alebo nezávislý bloger a predložiť svoje projekty alebo napríklad tvorivú činnosť na internete. Súťaž má však vekové obmedzenia, je totiž určená žiakom základných a stredných škôl.

Ale poďme najskôr pekne po poradí. Pravidelne každý rok sa koná súťaž Junior Internet, ktorá je určená pre žiakov a študentov. Tento rok pôjde už v poradí o 14. ročník. Asociácia pre mládež, vedu a techniku (Amavet) spustila registráciu a prihlasovať svoje projekty môžu žiaci do 28. februára 2019 na stránke juniorinternet.sk. Môžu záujemcovia súťažiť len sami za seba? Študenti majú na výber – prihlásiť sa môže individuálny súťažiaci alebo tím autorov maximálne s tromi členmi.

„Projekty webových stránok, mobilných aplikácii, blogov alebo vlogov, dizajnov, grafiky a textov na webe sú viac než vítane. Po termíne prihlasovania hodnotiaca komisia zložená z odborníkov z praxe vyhodnotí prihlásené práce a organizátor súťaže pozve najzaujímavejšie projekty na prezentáciu počas súťažnej konferencie,“ informuje asociácia na svojej stránke.

Súťažných kategórií je šesť:

JuniorWEB – naprogramované webové stránky. Prihlasovanie vlastných webových stránok, webových aplikácií, naprogramovaných CMS, ktoré sú umiestnené na internete.

JuniorDESIGN – digitálne grafické práce na rôzne témy. Prihlasovanie vytvorených digitálnych grafických prác, plagátov, kresieb, dizajn manuálov, koláží a akýchkoľvek iných elektronických grafických prác, ktoré sú umiestnené na internete.

JuniorTEXT – súťažné texty na vyhlásenú tému. Prihlasovanie textov na vyhlásenú tému „Ako by malo Slovensko viesť Európu?“. Literárny útvar je ľubovoľný. Rozsah súťažného textu musí byť minimálne 1000 znakov. Text musí byť umiestnený na internete s uvedením jeho autora.

JuniorBLOG – blogy a vlogy. Prihlasovanie vlastných blogov, fotoblogov, videoblogov, teda stránok/kanálov, na ktorých sa nachádza jedinečný autorský obsah bez ohľadu na tému. Na rozdiel od kategórie JuniorWEB sa primárne nehodnotí vývojová/progra­mátorská časť, ale obsah a forma.

JuniorAPP – aplikácie. Prihlasovanie mobilných aplikácií pre tablety a smartfóny.

JuniorLEARN – vzdelávacie projekty. Kategória pre weby a aplikácie, ktoré poskytujú vzdelávací obsah, weby škôl, miest, obcí, prípadne regiónov.

Finále súťažnej konferencie, na ktorej sa budú prezentovať samotní žiaci, sa bude konať 5. a 6. apríla 2019 na fakulte informatiky a informačných technológií STU v Bratislave. Záštitu nad súťažou prevzali prof. Mária Bieliková, ktorá je dekankou Fakulty informatiky a informačných technológií STU a Ladislav Mika, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

Pre koho je konferencia určená? Prísť môže prísť skutočne každý, kto sa zaujíma o moderné technológie a oblasť marketingu. „Konferencia je otvorená pre všetkých záujemcov o projekty mladých ľudí, prednášky z IT a marketingu. Zvlášť vítané sú školy počas dopoludňajšieho programu pri prezentačných stánkoch organizácií, ktoré využívajú moderné technológie,“ píše sa na stránke asociácie.

Registráciu nájdete TU.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #súťaž #AMAVET #Junior Internet