Škola volá a školácky šatník treba naplniť. Inšpirujte sa u nás!

S príchodom školského roka väčšina mamičiek vyráža do obchodov. Dôvod je jasný, nakúpiť treba školské potreby, ale tiež oblečenie. Mnoho detí rastie totiž ako z vody.

25.08.2014 07:00
debata
Školská garderóba by mala byť pohodlná a... Foto: SISLEY
školská móda - ako obliecť školáka - vizuálne inšpirácie do školy Školská garderóba by mala byť pohodlná a príjemná na celý deň. Zároveň mnoho školákov už požaduje, aby spĺňala ich požiadavky v prípade vlastného názoru na štýl - často formovaného rozprávkami, knihami či počítačovými hrami.

Ani detská móda sa nevyhýba trendom, podobne však ako pri tej pre dospelých platí jedno – základ je, aby sa nositelia, v tomto prípade naši najmenší, cítili komfortne, pohodlne po cleý deň. Šatstvo by malo byť funkčné, dobre udržiavateľné, ale samozrejme, malo by dbať aj na vizuálnu stránku – dnešná doba je skrátka taká, že už malí školáci si potrpia na to, či majú mikinu s tým správnym vzorom, alebo obrázkom obľúbeného hrdinu, alebo či je farba šiat taká, akú nosí väčšina kamarátok.

Pestré vzory a potlače dievčatá milujú. Či už...
Pestré vzory a potlače dievčatá milujú. Či už...
+22Komfort a zároveň štýlovosť, tak trochu...

Ak sa chystáte na nákupy detskej módy a predovšetkým kúskov do školských lavíc, stavte na kombináciu elegantných prvkov a športových kúskov. Mikiny a úplety sa nikdy nezunujú a sú funkčné. Denimové nohavice, či v prípade dievčat aj sukne alebo šaty vyzerajú štýlovo a dajú sa kombinovať s jednoduchými košeľovými blúzkami a svetríkmi, aby tak „naplnili“ aj akýsi školský dress-code.

V šatníku malého školáka by určite nemal chýbať... Foto: H&M
školská móda - ako obliecť školáka - vizuálne inšpirácie do školy V šatníku malého školáka by určite nemal chýbať pletený sveter (voľte taký, ktorý bude z príjemného a nepichľavého materiálu) a denimové nohavice.

Na Slovensku sa školské uniformy nenosia (čo má mnoho odporcov aj priaznivcov) – deti môžu vo voľbe oblečenia viac experimentovať. Nezakazujte im ani nedbalejšie športové kúsky, môžete pridať bundy s kapucňou, šiltovky, alebo nohavice s vreckami. Základom však je, aby si vaše deti vedeli uvedomiť, že oblečenie je vhodné na určité príležitosti. Prvý deň v škole nech je slávnostnejší, rovnako ako napríklad polročné vysvedčenie – ďalšie môžu byť uvoľnenejšie.

Bomberové bundičky a... Foto: GANT Kids
školská móda - ako obliecť školáka - vizuálne inšpirácie Bomberové bundičky a "univerzitné" bundy s patentom boli v kurze celý rok a rozhodne nimi nepohrdnú ani vaše ratolesti. Klasika osvieženú farbami či nápismi sa skvelo kombinuje s denimom, ale napríklad aj so sukňami a volánikmi u malých školáčok.

Hoci mnoho ratolestí nemá rado skúšanie v kabínkach, na výbere školskej garderóby by sa zúčastniť mali. Dovoľte im, aby sa prejavili a ukázali vám, čo sa im páči. Zároveň však s nimi diskutujte o tom, čo je vhodné, čo sa do školy hodí a tiež sa nebojte im vysvetliť, že niektoré kúsky nemusí zvládnuť váš rodinný rozpočet. V dnešnom pestrom výbere obchodov sa vždy dá nájsť aj lacnejšia alternatíva. A u nás sa v bohatej galérii môžete inšpirovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #školský rok #jeseň #školská móda #vizuálne inšpirácie #ako obliecť školáka