Spoznať zákonitostí chémie, ekológie, robotiky môžu žiaci už budúci týždeň

Vzdelávanie je oveľa zábavnejšie, pokiaľ je interaktívne. Interaktívne exponáty sú pripravené pre svojich návštevníkov v Zážitkovom centre vedy Aurelium v hlavnom meste. Od pondelka do stredy je v spomínanom bratislavskom centre pripravený aj zaujímavý sprievodný program.

24.11.2018 10:00
zazitkove centrum, Foto: ,
Bratislavské zážitkové centrum vedy Aurelium je miestom, kde sa učenie spája so zábavou.
debata

Posledný novembrový týždeň je pre nadšencov vedy a techniky ako stvorený. Ako napríklad fungujú poučky z učebníc v praxi? To si môžu študenti a široká verejnosť pozrieť v Zážitkovom centre vedy Aurelium v Bratislave. Ale to nie je všetko.

Pripravené sú dve výstavy – prvá Aurel Stodola – majster techniky a druhá výstava, ktorá je venovaná 80. výročiu založenia CVTI SR. Nebude chýbať ani sprievodný program – máte možnosť prečítať si časopis a vedecko-popularizačné brožúry venované významným slovenským vedcom, pozrieť si krátke dokumentárne filymy a videomedailóny slovenských vedcov, ale budete sa môcť zapojiť do kvízu, v ktorom sa bude súťažiť o vecné ceny.

Špeciálny program v Zážitkovom centre vedy Aurelium ponúka žiakom, študentom a širokej verejnosti zaujímavé výstavy, vedomostný kvíz, dokumentárne filmy a v neposlednom rade zážitkové vzdelávanie.

„Spoznať niektoré zo zákonitostí chémie, ekológie, robotiky či ďalších oblastí vedy a techniky bude počas nadchádzajúceho týždňa iba prvým zážitkom, ktorý čaká na návštevníkov Aurelia. Pri jednotlivých exponátoch sa niečo nového naučia a tí všímaví si určite radi aj zasúťažia. Šancu uspieť a overiť si, čo všetko si zapamätali, majú možnosť v kvíze priamo na mieste,“ informuje na svojej stránke rezort školstva.

V každom prípade sa tu študenti nudiť nebudú, pretože Aurelium funguje na princípe vzdelávania pomocou zážitkov a svojim návštevníkom ponúka zábavu, ktorá sa prelína s učením. A inak tomu nebude ani budúci týždeň.

„V prípade, že poznatkov nepostačí, doplniť ich možno pri panelových výstavách. Vedeli ste napríklad, že Aurel Stodola bol učiteľom Alberta Einsteina? Že samotný Einstein ho nazval majstrom techniky? Už viete, prečo práve názov Aurelium? Život a práca významného konštruktéra Aurela Stodolu si určite zaslúži pozornosť,“ opisuje ďalej program ministerstvo na svojej stránke.

Kedy?

A kedy by ste nemali premeškať návštevu Aurelia? Určite si rezervujte termíny 26. a 27. novembra, kedy budú otvorené jeho brány. „V pondelok a utorok môžu záujemcovia navštíviť Aurelium od 9. do 13. hodiny. V stredu rovnako, ale tí, ktorí nestihnú dopoludnie, majú šancu ešte od 15. do 17. hodiny,“ informuje portál aurelium.sk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #veda a technika #Aurelium