Seniori by na vzdelávanie nemali zabúdať, inšpirovať sa môžu prednáškami

Aj tento rok majú seniori v hlavnom meste možnosť na bezplatné vzdelávanie, pričom sú pre nich pripravené odborné prednášky. Prednášky začínajú už o pár dní a tešiť sa môžu na štyri termíny a samozrejme, že aj zaujímavé témy a tiež odborníkov, ktorí ich budú programom sprevádzať.

27.07.2019 23:00
seniori, dôchodcovia, hojdačka Foto:
Ilustračné foto.
debata

Na vzdelávanie nie je nikdy neskoro. Ak človek dosiahne určitý vek, mohol by si povedať, že už všetko vie a netreba sa ďalej už čo učiť. Odborníci však často upozorňujú na to, aby sa aj seniori v tomto veku neustále vzdelávali a vyhľadávali si aktivity, ktoré ich udržia nielen v dobrej fyzickej kondícii. Dôležitú úlohu v ich živote zohráva aj dobrá duševná, psychická kondícia.

Momentálne existuje pre seniorov na Slovensku mnoho aktivít, vďaka ktorým sa môžu držať už v spomínanej kondícii. Miesta ako univerzity tretieho veku, či rôzne centrá a kluby dôchodcov – aj takéto prostredie ponúka priestor na duševný rast a rozvoj.

Bratislavskí seniori môžu využiť prednášky

V poradí už 9. ročník populárnej Letnej bratislavskej univerzity seniorov sa začína čoskoro, konkrétne 30. júla a potrvá do 8. augusta 2019 (začiatok vždy o 10.00 hodine dopoludnia). Toto podujatie pripravuje Hlavné mesto SR Bratislava v spolupráci s Centrom ďalšieho vzdelávania Univerzity Komenského v Bratislave (CĎV UK). Celý projekt je financovaný mestom Bratislava, ktoré ho 160 seniorom ponúka zadarmo.

Seniori sa môžu tešiť aj na príjemné priestory, pretože vzdelávať sa budú v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave.

Cieľom vzdelávacieho projektu je sprostredkovať účastníkom odborné znalosti formou prednášok pod taktovkou renomovaných odborníkov.

Letná univerzita začína najskôr slávnostným otvorením. „V utorok 30. júla 2019 o 10.00 hod. sa za účasti prorektorky pre vzdelávanie Univerzity Komenského v Bratislave Zuzany Kovačičovej a námestníčky primátora Magistrátu hlavného mesta Bratislavy Lucii Štasselovej uskutoční slávnostné otvorenie letnej univerzity pre seniorov,“ informuje na svojej stránke Univerzita Komenského.

„Tešíme sa veľkému záujmu aktívnych seniorov, nakoľko sa každý rok naplní kapacita Zrkadlovej siene do posledného miesta. Veríme, že aj tento ročník letnej univerzity bude úspešný a seniori ocenia zaujímavý výber prednášok,“ hovorí riaditeľka CĎV UK Tatiana Ilavská.

Program prednášok:

1. Prednáška 30. 7. 2019 od 10.00 do 12.00 hod. Téma: UK v Bratislave – prvá dáma vzdelávania na Slovensku Prednášajúci: Mgr. Mária Grófová

2. Prednáška 1. 8. 2019 od 10.00 do 12.00 hod. Téma: Lieky rastlinného pôvodu, výživové doplnky Prednášajúci: Prof. Ing. Milan Nagy, CSc.

3. Prednáška 6. 8. 2019 od 10.00 do 12.00 hod. Téma: Kriminalita a justícia v stredovekej Bratislave Prednášajúci: Doc. PhDr. Vladimír Segeš, PhD.

4. Prednáška 8. 8. 2019 od 10.00 do 12.00 hod. Téma: Opera v Bratislave Prednášajúci: PhDr. Tomáš Surý, ArtD.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seniori a vzdelávanie #letná univerzita pre seniorov