Volkswagen hľadá na Slovensku vysokoškolských absolventov

Spoločnosť Volkswagen Slovakia (VW SK) hľadá viac ako dve desiatky absolventov vysokých škôl pre jeden a pol ročný absolventský program.

19.03.2013 12:00
Volkswagen Golf TwinDrive Foto:
Ilustračné foto
debata

„V novom ročníku Trainee programu obsadzujeme približne 20 miest určených absolventom technického alebo ekonomického zamerania napríklad pre oddelenia produkcie, kvality, priemyselného inžinierstva, plánovania závodu, logistiky, kancelárie predstavenstva či personálneho oddelenia,“ uviedla projektová vedúca Trainee programu VW SK Katarína Petruľáková. Okrem dvadsiatky miest v bratislavskom závode ponúka automobilka aj dve pozície v martinskom závode, a to na oddelení kvality a plánovania.

V prvej fáze budú stážisti pôsobiť na cieľovom oddelení a na niekoľko dní sa zapoja aj priamo do produkcie automobilov. Pracovať budú tiež na projektoch a úlohách svojho cieľového oddelenia a absolvujú aj potrebné školenia a jazykové kurzy. V rámci programu budú vyslaní aj na minimálne mesačnú stáž v niektorom zo zahraničných závodov koncernu Volkswagen.

Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku vyše 20 rokov. Od roku 1991 vyrobil už 3 mil. vozidiel, zamestnáva 9 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Škoda Citigo, Seat Mii, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky, v Martine komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V roku 2011 vyrobil viac ako 210 tis. vozidiel, v roku 2012 viac ako 420 tis. Približne 99,8 % produkcie smeruje na export.

debata chyba