Jazykové kurzy sú na jeseň výhodnejšie

To, že sa cudzie jazyky najlepšie učia priamo v krajine, kde sa používajú, je už všeobecne známe a čoraz viac ľudí uprednostňuje práve tento spôsob učenia. Kým počas letných mesiacov cestujú najmä školáci, od septembra majú svoju sezónu dospelí.

21.09.2014 10:09
škola, jazyk, tabuľa, škola Foto:
Ak sa učeniu chcete venovať intenzívnejšie, určite urobíte dobre, ak sa rozhodnete pre jazykový pobyt mimo leta.
debata (1)

Aká je dĺžka kurzov Spôsob výučby: skupinová, príp. v kombinácii s individuálnou výučbou alebo individuálnym štúdiom pod dohľadom učiteľa. Veľkosť skupín: podľa školy, max. 12 až 15, miniskupiny max. 5 až 8. Počet vyučovacích hodín týždenne: 15 až 35 Kto sa môže zúčastniť: dospelí bez vekového obmedzenia, mládež od 16 rokov Dĺžka kurzov: od 2 týždňov

„Absolvovať jazykový kurz v zahraničí mimo letného obdobia má veľa výhod,“ tvrdí Mária Kovács z agentúry InterStudy. „Po hektickej letnej sezóne, keď jazykové školy fungujú na plné kapacity, sa situácia upokojí, zvyšuje sa vekový priemer účastníkov, ako aj priemerná dĺžka pobytu, čo prispieva k lepšej kontinuite pri výučbe. Ak sa učeniu chcete venovať intenzívnejšie, určite urobíte dobre, ak sa rozhodnete pre pobyt mimo leta: budete profi tovať z kvalitnejších služieb a pravdepodobne aj ušetríte.“

zväčšiť
kurz, jazyk

Vďaka nižšiemu počtu účastníkov v skupine budete mať viac príležitostí aktívne sa zapájať do vyučovania a škola bude môcť lepšie vyhovieť aj vašim požiadavkám týkajúcim sa ubytovania. Z finančného hľadiska ušetríte na rôznych sezónnych príplatkoch, navyše máte na výber z množstva špeciálnych ponúk, napr. dodatočné týždne výučby zadarmo alebo zľavy z cien kurzov, ktoré môžu byť až do 25 %. Mimo letnej sezóny môžete takisto ušetriť aj na doprave. Na aké typy kurzov sa môžete prihlásiť?

„Tieto kurzy sú vhodné pre všetkých záujemcov, od úplných začiatočníkov po veľmi pokročilých. Nástup je možný každý pondelok, pre úplných začiatočníkov sú nástupné termíny väčšinou raz za mesiac. Výučba prebieha v medzinárodných skupinách a je zameraná na rozvoj slovnej zásoby a schopnosti aktívnej komunikácie, ako aj na porozumenie a gramatiku. Odporúčaná dĺžka kurzu je minimálne tri týždne,“ informuje Mária Kovács.

zväčšiť
kurz, jazyk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vzdelanie #jazyk #škola