Tanečnica Mirka Kosorínová: Prváčka s dvoma aktovkami

Na svoju prvú učiteľku si Mirka Kosorínová pamätá dodnes.

17.08.2014 17:00
Mirka Kosorínová Foto:
Mirka Kosorínová sa tancu venovala už od prvej triedy na základnej škole.
debata

Sympatická tanečnica Mirka Kosorínová si spomenula, že na svoj veľký deň, keď išla ako prváčka do školy, bola poriadne vyzbrojená. „Mala som hneď dve aktovky, jednu som dostala dokonca už v predstihu, na Vianoce. Tešila som sa zo všetkých pomôcok, ktoré mi rodičia kúpili, ale najvic tuším z peračníka,“ spomína. Začiatok školy sa spája aj s jej začiatkami s tancovaním, keďže do tanca sa pustila už ako prváčka. „Takže druhú tašku som nosila na tréningy.“

Aj na svoju učiteľku na základnej škole si ešte stále spomína. „Volala sa pani Bartošová a nikdy na ňu nezabudnem. Aj vďaka nej nebola škola pre mňa trápením, ale skôr radosťou.“ Mirka vraj odjakživa inklinovala skôr k humanitným predmetom. „Matematika veru nebola mojou šálkou kávy, veľmi som sa vždy tešila na hodiny telesnej výchovy. A s ocinom a sestrami sme doma pravidelne trénovali najmä diktáty,“ povedala.

A či Mirka niekedy uvažovala o kariére učiteľky? „Svojím spôsobom som aj ja učiteľka, keďže vyučujem tanec, i keď to už nie je mojou hlavnou náplňou práce. Ale mám dobrú kamarátku, ktorá ako učiteľka pracuje a z jej rozprávania viem, že to je poriadny "zaberák“. A podľa môjho názoru nie je práca učiteľov dostatočne ohodnotená."

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mirka Kosorínová #učiteľka #prváčka