Katarína Knechtová: V škole mi chýbala kreativita

Speváčka Katarína Knechtová si neužívala školu tak, ako jej rovesníčky. Už v pätnástich začala totiž spievať a cestovať s kapelou IMT Smile. Dnes však na školské časy spomína s úsmevom.

30.08.2014 11:45
Katarína Knechtová Foto:
Speváčka Katarína Knechtová.
debata (2)

„Pravda je, že som do školy nechodila veľmi rada. Ak, tak predovšetkým kvôli kamarátom,“ zaspomínala si pre Pravda.sk. „Chýbala mi kreativita a moja malá dušička bola buď v strese, alebo sa nudila. Samozrejme, nie vždy, ale väčšinou,“ vysvetlila Knechtová.

Napriek tomu vraj pri predmetoch, ktoré mala rada, nebol problém. „Tie mi išli. Ale matematika, fyzika a chémia – to bolo peklo,“ komentovala s úsmevom. Možno aj preto ju vraj rodičia pravidelne skúšali, kontrolovali a nenechávali nič na náhodu. „Školské časy so mnou prežívali veľmi intenzívne. Ale som im vďačná, že popri tom sa nebáli pustiť ma do veľkého sveta. Nechali mi priestor cestovať a spievať, zatiaľ čo moje spolužiačky sedeli v škole. Bez tejto možnosti by som pri hudbe určite nezostala,“ uviedla Knechtová.

Škola jej do života priniesla aj veľké priateľstvá. Dodnes má vraj najlepšie kamarátky práve z gymnázia. „To sú rokmi preverené priateľstvá. Zdieľanie s človekom, ktorý vás už takto pozná a prežili ste toho veľa vo veľmi intenzívnom období dospievanie, vám nič nenahradí,“ skonštatovala speváčka.

A pamätá si aj na nejakú špeciálnu príhodu, ktorú priniesli školské časy? „Bolo ich veľa, ale ja mám deravú pamäť,“ zasmiala sa, no potom pokračovala. „Pamätám si, ako som začala v pätnástich na strednej fajčiť. A vybrali ma na plaveckú súťaž za školu. Ako veľká frajerka som si pred pretekmi zapálila a vzápätí s adrenalínom naplno plávala,“ opísala Knechtová príhodu.

„Záver bol taký, že ma zelenú vyťahovali z vody a na fotke po pretekoch vyzerám ako dva dni po smrti. Možno aj preto som veľmi skoro s fajčením skoncovala,“ doplnila rodáčka z Prešova, ktorá sa už 12. októbra prvýkrát predstaví na jednom pódiu v spoločnosti Cigánskych diablov. Koncertné turné bude mať zastávku v štrnástich mestách po celom Slovensku.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #kreativita #škola #Katarína Knechtová #spomienky #školské časy